Uusi teknologia, joka voi mullistaa kaupankäynnin

Jo nyt myynnin parissa työskentelevillä on käytössään erilaisia todella käteviä sovelluksia ja muuta teknologiaa, jotka helpottavat myyntityötä ja parantavat asiakkaiden ostoskokemusta entisestään. Myös tehokkuus paranee ja sitä kautta säästyy selvää rahaa. Tulevaisuudessa on kuitenkin odotettavissa jotain vieläkin parempaa, sillä jatkuvasti kehitetään uutta ja pyritään luomaan uudenlaisia ratkaisuja etenkin kaupankäynnin sujuvuuden parantamiseksi.

Mobiilimaksut

iflexphoneconceptbychristiandepoorter2Kovinkaan kaukana ei enää ole aika, jolloin älypuhelin korvaa perinteisen lompakon ihmisten jokapäiväisessä elämässä. Kaupankäynnissä saattaa jopa käydä niin, että perinteisten kassojen sijaan rahavirta hoituu asiakkaiden älylaitteiden välityksellä. Mobiilimaksamiseen liittyvän teknologian huikea kehitys ja suosion kasvu saattavat tehdä paikan päällä ja netissä tehdyn shoppailun välisestä erosta hyvin pienen. Jo nyt joissain paikoissa asiakas pystyy välttämään täysin pitkät ja tuskastuttavat jonot kassalle käyttämällä omaa mobiililaitettaan ja maksamalla maksun sähköisesti, jolloin säästyy huomattava määrä aikaa ja vaivaa.

Alati kehittyvä tiedon analysointi

Mitä enemmän asiakkaat ja ihmiset yleensä muodostavat yhteyksiä toisiinsa verkossa, sitä paremmin teknologia pystyy hyödyntämään tätä keräämään tietoa esimerkiksi asiakkaiden ostoskäyttäytymisestä ja mieltymyksistä ylipäätään. Analytiikan roolista tulee tulevaisuudessa entistäkin keskeisempi, sillä sen avulla myyjät pystyvät laatimaan toimivamman hinnoittelustrategian sekä ennen kaikkea luomaan henkilökohtaisesti räätälöityjä tarjouksia erikseen eri asiakasryhmille.

Lisätty todellisuus

Nykyään yhä useammassa sovelluksessä näkee lisätyn todellisuuden elementin. Tämä on vasta lapsenkengissään olevaa teknologiaa, joka on kuitenkin jo nyt näyttänyt mahtavuutensa. Lisätyllä todellisuudella tarkoitetaan tietokonegrafiikoiden avulla rakennettua ylimääräistä ulottuvuutta, joka tuo aivan uudenlaisen tavan nähdä ja ymmärtää kokonaisuuksia. Esimerkkinä tästä jo nykyään voi sovittaa omiin kasvoihinsa erilaisia silmälasikehyksiä ja aurinkolaseja netissä ilman, että lasit oikeasti edes olisivat käyttäjänsä kasvoilla. Tähän tarvitaan vain oman kasvokuvan lataaminen sovellukseen ja sen päälle voi oikeassa mittakaavassa asettaa erilaisia lasivaihtoehtoja. Toinen esimerkki on Ikeankin käyttämä suunnitteluohjelma, jossa käyttäjä voi havainnollistaa itselleen paremmin sen, miltä kalusteet näyttävät omaan tilaan sovitettuna. Ohjelmaan voi asettaa esimerkiksi juuri oman kodin keittiön tai makuuhuoneen mitat, joten lopputuloksen näkee suhteellisen realistisena ennen kuin sitä edes päästään toteuttamaan. Tämänkin teknologian osalta tulevaisuus näyttää todella lupaavalta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *