Suosituimmat appit iPhonelle

Applen valmistama iPhone on tällä hetkellä yksi maailman suosituimmista älypuhelimista. Löytyipä taskusta sitten iPhone mallia 4, 5, 6, SE tai 7, on siihen ladattavissa hyvin monipuolisesti erilaisia sovelluksia omien kiinnostusten ja tarpeiden mukaan. iPhonelle onkin tehty hyvin laajasti mitä moninaisimpia eri sovelludownloadksia aina deittisovelluksista QR-skannereihin ja kuvanmuokkausohjelmiin. Halutessaan voi itselleen ladata puhelimeen useampiakin eri sosiaalisen verkoston kanavia, chat-sovelluksia, järjestyksen ylläpitoa helpottavia sovelluksia sekä terveitä elämäntapoja ja terveyttä edistäviä sovelluksia. Olemassa on jopa app, jonka avulla käyttäjä voi vertailla bensa-asemien hintoja. Tämä monipuolinen sovellusten kirjo tekee iPhonesta poikkeuksellisen monikäyttöisen laitteen. Tietyt sovellukset ovat iPhonen käyttäjien keskuudessa nousseet erityisen suureen suosioon. Tässä käydään läpi muutama esimerkki eräistä tämän hetken suosituimmista ja eniten ladatuista sovelluksista.

Sosiaaliseen kanssakäymiseen iOS-järjestelmälle on tarjolla hyvin monenlaisia eri vaihtoehtoja. Snapchat on yksi suosituimmista chat-sovelluksista, jonka avulla chattaileminen on monin verroin hauskempaa. Suomessa kenties yleisimmin käytetty sovellus viestittelyyn ja kuvien sekä videoiden lähettämiseen on kuitenkin Whatsapp, jolla on arvioitu satojen miljoonien ihmisten käyttäjämäärä. Joidenkin arvioiden mukaan joka seitsemännellä maailman asukkaalla on käytössään Whatsapp.

Musiikin kuunteluun ylivoimaisesti eniten ladattu sovellus on tietysti sekä iOS-laitteille että Android-laitteille löytyvä Spotify, jonne kukin käyttäjä voi ladata itselleen mieluisia soittolistoja ja lisäksi jakaa niitä muiden kanssa. Mikäli kappale ei ole entuudestaan tuttu ja haluaa selvittää sen esittäjän ja nimen, voi sen saada kätevästi selville Shazam-sovelluksen avulla.

Kuvanmuokkaussovellukset ovat todella suosittuja ja lähes jokaiselta kuvaamista harrastavalta iPhonen käyttäjältä löytyy todennäköisesti vähintään yksi muokkaukset mahdollistava app. Yleensä kaikista tarjolla olevista sovelluksista löytyvät kaikki perusominaisuudet kuten erilaisia suodattimia, kuvanrajaustyökalu, punaisten silmien poisto, kirkkaus ja niin edelleen. Prisma on eräs hiukan joukosta erottuva vaihtoehto, sillä se tekee monimutkaisia algoritmeja hyödyntämällä kuvista upeita, ainutlaatuisia taideteoksia. Viimeisimmän päivityksen myötä muokkaus onnistuu myös videoihin.

Uusimmat iPhonen mallit, eli iPhone 6s ja sitä tuoreemmat versiot mahdollistavat myös sellaiset sovellukset, joissa on hyödynnetty uutta 3D Touch -teknologiaa. Käytännön esimerkkinä tästä mainittakoon se, että Facebookin sovelluksen ikonia painamalla esiin avautuu valikko, josta käsin voi suoraan tehdä vaikkapa statuspäivityksen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *