Parhaat sovellukset Android-laitteille

Joka kerta kun navigoi itsensä Play Storeen tutustumaan sen valikoimaan, on sinne ilmestynyt jotain uutta. Parhaiden Android-sovellusten metsästäminen saattaa osoittautua haasteelliseksi mitä erilaisimpien appien tiheässä viidakossa. Tarjolla on yllin kyllin kaikkea, tarvitsipa älypuhelimeensa tai মোবাইল-চার্জার-চার্জার-মোবাইল-Mobile-Charger-Charger-Mobiletablettiinsa sitten jonkin uuden selaimen, hauskan pelin, sääsovelluksen, reittioppaan, kartan, tai vaikkapa ravintoloissa käymiseen tarkoitetun sovelluksen. Play Storen kategorioista löytyvät muun muassa Tuottavuus, Koulutus, Media ja video, Viestintä, Valokuvaus, Pelit sekä Musiikki ja audio. Lisäksi sovelluksia voi hakea toki esimerkiksi suosituimmuusjärjestyksen perusteella tai asettaa hakuun sen, haluaako tarkastella ainoastaan ilmaisia vai kaikkia sovelluksia.

Suosituimpiin ja eniten ladattuihin sovelluksiin Android-laitteilla kuuluvat tietenkin kaikkien tuntemat Google ja Google Translate, Skype, Whatsapp sekä Microsoft Word. Suosittu sovellus on myös Googlen tarjoama Google Drive. Kyseessä on näppärä pilvipalvelu, jonne käyttäjä voi tallentaa puhelimestaan kuvia ja videoita ja muuta sisältöä silloin kun haluaa tehdä puhelimeensa enemmän tilaa. Tämä on todella kätevä ja hyödyllinen app silloin kun puhelin alkaa ilmoittamaan vähäisestä muistista.

Jokaiselta Androidia käyttävältä löytyy suurella todennäköisyydellä myös jokin kuvankäsittelyn mahdollistava ohjelma. Tarjolla onkin hyvin suuri joukko erilaisia kuvanmuokkaussovelluksia, joista valtaosa on ainakin perusversiona ilmaiseksi ladattavissa. Näiden sovellusten avulla saa näpyt peittoon selfieistä ja maisemakuviin aivan uutta terävyyttä ja ulottuvuutta värisävyjä muokkaamalla. Yksi esimerkki kuvien muokkaukseen soveltuvasta appista on nimeltään Snapseed, joka tarjoaa kaikki kuvanmuokkaukseen tarvittavat perustoiminnot valmiiksi asetetuista suodattimista erilaisiin säätöasetuksiin ja kuvan rajaamiseen täysin ilmaiseksi.

Toinen suuri sovellusten joukko ovat ne sovellukset, jotka tarjoavat älypuhelimen tai tabletin käyttäjälle mahdollisuuden räätälöidä omaa laitetta mahdollisimman omannäköiseksi. Zedge ja muut sen kaltaiset appit pitävät sisällään tuhansia eri soittoääniä ja ilmoitusääniä, jotka voi ladata useimmiten ilmaiseksi omaan laitteeseensa käytettäväksi. Tällöin halutessaan voi vaikkapa asettaa oman soittoäänen eri henkilöille ja omat ilmoitusäänet esimerkiksi tekstiviestille, Whatsapp-viestille, Skype-viestille ja muille tapahtumille puhelimessa. Usein näissä sovelluksissa on tarjolla myös huikeita taustakuvia ja näytönsäästäjiä, mikäli haluaa asettaa laitteensa taustakuvaksi tai vaikkapa lukitusruutuun jonkin muun kuvan kuin itse ottamansa vaihtoehdon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *