Erilaiset sovellukset mobiililaitteille

Ihmiset ovat yhä enemmän riippuvaisia älypuhelimistaan, mikä näkyy kaikkialla. Niin julkisissa kulkuvälineissä kuin illanistujaisissakin monella on kädessään kännykkä, josta käsin voi hoitaa monenlaisia asioita kavereiden kanssa yhteydenpitoon, elokuvien ja televisiosarjojen seuraamiseen, työskentelyyn ja uutisten lukemiseen. Tietysti eräs suosituimmista ja epäilemättä kätevimmistä sovelluksista on verkkopankkisovellusimages (52), joka löytyy nykyään yhä useammasta puhelimesta. Puhelin itsessään ei kuitenkaan ole kovinkaan mielenkiintoinen, vaan niistä löytyvä ohjelmisto ja siihen ladattavat erilaiset sovellukset, jotka tekevät puhelimesta todellisen superlaitteen ja mahdollistavat käyttäjälleen monenlaisia asioita. Yleensä älypuhelimet ja tabletit pitävät sisällään heti käyttöön otettaessa vain perussovellukset kuten yhden Internet-selaimen, sähköpostin, kalenterin ja laskimen, jolloin käyttäjän tehtäväksi jää muiden sovellusten hankkiminen.

Sovellukset eli appit eli applikaatiot ovat tärkeä osa älypuhelimia ja tabletteja, sillä niiden avulla laitteen voi valjastaa hyvin monenlaisiin tehtäviin. Niiden perustavoitteena on tehdä puhelimesta entistäkin toiminnallisempi ja hyödyllisempi väline omistajalleen. Näitä ohjelmistosovelluksia on kehitetty eri tarpeisiin. Appit voi käydä lataamassa itselleen puhelimen kautta “kaupasta”, jossa niitä on tarjolla sekä maksullisina että täysin maksuttomina sovelluksesta riippuen. On hyvä tutustua sovelluksen ehtoihin ennen sen lataamista. Monelle sovelluskehittäjälle appit ovat todellinen rahasampo, mikäli onnistuu kehittämään korkeaan kysyntään juuri oikeaan aikaan helppokäyttöisen ja hyödyllisen sovelluksen. Osa appeista saattaa olla aluksi ilmaisia, mutta mikäli haluaa ottaa käyttöön jonkun lisäosan tai -ominaisuuden, täytyy siitä maksaa erikseen. Veloitettavat maksut ovat yleensä pieniä, mutta niistä muodostuu todella helposti suurempi lasku, mikäli ei ole varuillaan. Usein on myös niin, että koska sovellus on ilmainen käyttää, pyritään sillä tienaamaan laittamalla se täyteen mainoksia.

Nykyään käytännössä jokaisella älypuhelimen käyttäjällä on puhelimessaan ladattuna erilaisia sovelluksia. Appeja on viime vuosina suunniteltu hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin, joten mobiililaitteensa saa muokattua hyvin pitkälle omannäköisekseen ja omia tarpeitaan vastaavaksi. Suosituimpia sovelluksia ovat erilaiset pelit, uutissovellukset, sääsovellukset ja sosiaalisten verkostojen sovellukset. Monet sovellukset hyödyntävät laitteeseen sisäänrakennettuja ominaisuuksia kuten esimerkiksi GPS-paikanninta sekä kameraa. Tällöin sovellus voi esimerkiksi tarjota käyttäjälle sijainnin mukaan paremmin sopivia palveluita ja esimerkiksi karttoja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *